Заместители на глутена
Как да направим така, че да не усещаме липсата на пшеница?
Имам усещането, че по отношение на глутена хората се делят основно на две групи:
- такива, които не ядат глутен;
- такива, които си мислят, че първите не ядат глутен, защото това е "поредната мода".
Дали е новата мода в здравословното хранене няма да коментирам (ще оставя втората група настрана).
Защото наистина има хора, при които е наложително да се избягват храните със съдържание на глутен, ако искат да се чувстват добре здравословно.
Какво го налага?
Например: хранителни непоносимост (алергия тип III) и глутенова ентеропатия (цьолиакия).
Но това са основните примери, всъщност глутенът е намесен и в други заболявания.
Но това са основните примери, всъщност глутенът е намесен и в други заболявания.
Аз съм от хората с хранителни алергии към глутен.
От 10 месеца не съм консумирала нищо, което да съдържа този протеин.
От 10 месеца не съм консумирала нищо, което да съдържа този протеин.
Не е трудно, не беше така мъчително, както мислех в началото.
Ключът към успеха е да знаеш точните заместители на глутена и какво е приложението им в кухнята.
След това нещата се нареждат и хранителният режим става лесен, приятен, вкусен, разнообразен.
Не е нещо, което ти тежи.
Не е нещо, което ти тежи.
Реших да бъда в помощ на хората, които те първа трябва да спрат глутена (независимо по каква причина) и изпадат в паника "Ами сегаааа! Какво ще ям?".
- Събрахме основните храни, в които няма глутен, но в същото време има добро или значително количество въглехидрати.
- Обобщихме как може да се сготвят и какво количество въглехидрати съдържат на 100 г суров продукт.
- Приложих личния си опит в темата, за да видите, че съветите ни са изпитани.
- Обобщихме как може да се сготвят и какво количество въглехидрати съдържат на 100 г суров продукт.
- Приложих личния си опит в темата, за да видите, че съветите ни са изпитани.
- Консултирахме се със специалист в областта и създадохме безглутеновото четиво, което не се води по никакви модерни течения.
- Всичко това може да прочетете в статията за bb-team: "Заместители на глутена"
- Благодаря на д-р Радослав Тошков от DeTox Center за професионалната помощ, за да бъдем максимално полезни при изготвянето на материала.
Споделете с приятели, защото някой може да има нужда точно от това!
Няма коментари:
Публикуване на коментар