Решихме, обаче, да го направим по наш вкус и разбирания.
По-точно, това беше изцяло инициатива на Росен :) Аз взех роля на дегустатор...
Необходими продукти
- 400 гр царевично брашно
- 400 гр кокосово мляко
- 90 мл олио от гроздови семки
- сол
- чесън на прах
Начин на приготвяне
Сложете на котлона тенджера с вода (около литър и половина - два).
Когато водата заври, добавете царевичното брашно (заедно със сол и чесън на прах). Бъркайте непрекъснато, докато получите гъста и хомогенна смес.
Когато водата заври, добавете царевичното брашно (заедно със сол и чесън на прах). Бъркайте непрекъснато, докато получите гъста и хомогенна смес.
Свалете от котлона и добавете кокосовото мляко и олиото. Разбъркайте добре.
Става изключително бързо и лесно, а вкусът е много приятен.
Разбира се, ако ядете млечни продукти, може да добавите още съставки. Всичко е въпрос на личен избор и предпочитания.
Съжалявам, че нямам снимка, която да приложа. Обещавам да добавя един ден.
Просто... докато се усетя, качамакът свърши :)
Просто... докато се усетя, качамакът свърши :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар