От дълго време не бях писала в блога, но с днешната рецепта ще компенсирам липсата!
Всъщност... липса няма и не съм изчезнала - може да видите последните ми писания тук.
Та! Да минем по същество - днес ще готвим отново с амарант, но този път ще замирише силно на фъстъци...
Кекс "Фъстъчена фантазия"
Необходими продукти:
- 500 г брашно от амарант
- 170 г натурално фъстъчено масло
- 3 с.л. натурално какао
- течна стевия на вкус
- 60 мл оризово олио
- вода
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Брашното, фъстъченото масло, какаото и оризовото олио се смесват заедно с вода.
Сипвайте постепенно вода, за да регулирате желаната гъстота. Сместа не бива да е прекалено течна, а по-скоро гъста и лепкава.
Добавете и стевията на вкус (нека това да става постепенно, за да не прекалите и да получите горчив ефект).
Накрая сложете содата и лимонената киселина (ако е на кристали, разтворете ги предварително в малко вода) и разбъркайте с плавни движения.
Сипвайте постепенно вода, за да регулирате желаната гъстота. Сместа не бива да е прекалено течна, а по-скоро гъста и лепкава.
Добавете и стевията на вкус (нека това да става постепенно, за да не прекалите и да получите горчив ефект).
Накрая сложете содата и лимонената киселина (ако е на кристали, разтворете ги предварително в малко вода) и разбъркайте с плавни движения.
Сместа се изсипва в предварително намазнена и загрята тава и се пече на 180 градуса около 55-60 мин (проверявайте редовно).
Полученият кекс е пухкав и сочен, а ароматът на фъстъци се разнася още преди да отхапеш.
Горещо препоръчвам! :)
Само това остана за снимка:
Да ви е вкусно и фъстъчено! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар