Под всякаква форма - на омлет, бъркани, варени, в салати, самостоятелно и т.н.
Признавам, че в 90% от случаите бих яла яйца под формата на сладък омлет.
Но това не значи, че пренебрегвам и солените.
Днешната рецепта е за малки яйчени хапки, които приготвих преди повече от година (тогава консумирах малко млечни продукти под формата на извара или сирене).
Необходими продукти
- 10 яйца (размер M)
- 50 гр извара
- 10 мл зехтин
- сол
- шарена сол
- 4-5 маслини
- щипка магданоз
- половин настърган морков
Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват до желаната готовност. По-добре е жълтъците да не бъдат много твърди.
Разрязват се на две половини по дължина, след което жълтъците се изваждат.
Пасирайте жълтъците, изварата, зехтина и овкусете със сол и шарена сол. Ако е необходимо, прибавете малко вода за постигане на желана гъстота.
Вземете голяма чиния и наредете половинките яйца в кръгче. Във всяко сложете по 1 лъжица от получената смес, а отгоре поръсете с магданоз, нарязани маслини и морков.
Бързо, лесно и ефектно :)
Разрязват се на две половини по дължина, след което жълтъците се изваждат.
Пасирайте жълтъците, изварата, зехтина и овкусете със сол и шарена сол. Ако е необходимо, прибавете малко вода за постигане на желана гъстота.
Вземете голяма чиния и наредете половинките яйца в кръгче. Във всяко сложете по 1 лъжица от получената смес, а отгоре поръсете с магданоз, нарязани маслини и морков.
Бързо, лесно и ефектно :)
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар