Честит рожден ден на... МЕН!:)
Днес празнувам 26 години.
Щастливи, бих казала.
Особено, когато виждам от какви хора съм заобиколена.
Благодаря на всеки човек, който е попаднал в живота ми, защото всеки един е допринесъл за изграждането на моя път.
А моят път е хубав. С истински хора.
С горчиво и сладко.
За горчиво и сладко ще си говорим днес, защото това ще е рецептата, която ще споделя с вас.
Така, макар и виртуално, ще мога да се отблагодаря за прекрасните пожелания и за хубавите усмивки, които предизвикахте у мен.
В живота има както сладко, така и горчиво - така палитрата от емоции е пълна.
Реших да пресъздам това в два вида сурови бонбони.
Черпя ви:
Бонбонка от Ронка
Необходими продукти:
За горчивите бонбонки:
- 45 гр натрошени сурови лешници (може да ги накиснете предварително във вода)
- 90 гр суров белен слънчоглед
- 125 гр сусамов тахан
- 3 с.л. натурално какао
- натурално какао за овръгаляне
За сладките бонбонки:
- 45 гр натрошени сурови лешници
- 80 гр златна стафида
- 125 гр сусамов тахан
- 1 доза шоколадов протеин
- кокосови стърготини за овръгаляне
Начин на приготвяне:
Вземете две купи - в едната сложете всички съставки за горчивите бонбони (без какаото за овъргаляне), а в другата - за сладките бонбони (без кокосовите стърготини).
Смесете добре съставките. Измийте си ръцете и действайте смело!
Оформете бонбонки с желана големина.
Оформете бонбонки с желана големина.
Овъргаляйте: горчивите - в какао, сладките - в кокосови стърготини.
Сложете в хладилник преди консумация.
Да ви е горчиво и сладко. И все пак - да ви е повече сладко!:)
Черпя ви!
Лешниците - в двете купи по 45 гр
Прибавяме слънчоглед при горчивите; стафиди - при сладките
Идва ред на тахана - по равно във всяка купа
Натурално какао - за горчивите; шоколадов протеин - за сладките
Бъркайте смело!
Снимката е размазана, защото докато бърках с дясната ръка, снимах с лявата :)
Бонбонка от Ронка!
Благодаря!
Сладко. Горчиво. Бяло и черно. :) И всъщност - толкова много цветове между тях!
Щастлива съм:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар