сряда, 20 януари 2016 г.

Рецепти. Солени мъфини с царевично брашно, маслини и магданоз

Бързам да споделя една рецепта, която измислих в движение и се получи от първия път.
Не съм открила топлата вода, но за пръв път правя тази комбинация и реших да не я пазя само за себе си. :)

Необходими продукти:

  • 300 г царевично брашно
  • 10 бр зелени маслини
  • 40 мл олио от гроздови семки
  • връзка пресен магданоз
  • ронена чубрица на вкус
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • вода
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:

Маслините се нарязват на кубчета, а магданозът - на ситно. 
Брашното, олиото, маслините и магданоза се разбъркват с малко вода (около 200-250 мл), за да се получи гъста хомогенна смес. Подправете със солта, чубрицата и черния пипер (имайте предвид, че маслините са солени). Накрая се слагат содата и лимонената киселина.

Сместа се изсипва в силиконова тава с форми за мъфини.
Мъфините се пекат на 180 градуса за 40-45 минути.

Да ви е вкууууууусно! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар