сряда, 8 юли 2015 г.

Рецепти. Закуската на Баци

Обичам да приготвям храната си - да я направя по свой вкус, да знам какво съдържа и да вложа онази капчица любов, която е незаменимата подправка.

Но всъщност повече обичам да приготвям храна за близките си и влагам повече емоция именно там.

Винаги, когато прекарвам повече дни с брат си, поемам инициативата да му приготвям всички хранения за деня - и без това не живеем вече заедно и може би е съвсем на място приказката, че и чрез храната изразяваме обичта си.

Днешната рецепта е за дооста хранителна закуска (е, разбира се, че може да се яде по всяко друго време на деня според личните предпочитания), която съдържа една любима комбинация: банан + тахан, но компания им прави и просо - простичко, но със здравословни ползи.

Необходими продукти:

  • 1 банан
  • 50 г сусамов тахан
  • 70 г просо
  • щипка канела
  • ванилия
  • стевия


Начин на приготвяне:

Просото се сварява добре - трябва да набъбне значително и да се сгъсти.
Овкусява се с ванилията и стевията на вкус. Стевията може да бъде заменена с мед или предпочитаният от вас подсладител, но имайте предвид, че това ще увеличи калориите и въглехидратното съдържание (в частност - захарното).
Слага се в купичка и се поръсва с канела.

Бананът се нарязва на четен брой кръгчета. Правят се мини сандвичета - парченца банан, отгоре тахан и отново парченце банан.

В голяма чиния се поставя купичката с просо, а около нея се подреждат банановите хапки.

Рецептата е с високо въглехидратно съдържание и с известно количество мазнини.

Бон апети! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар