събота, 19 септември 2015 г.

Рецепти. Сурова торта "Пачо"

Сурова торта "Пачо"

Тортата, която ще ви покажа днес, е по повод рожден ден и е кръстена на рожденика. :)

Предварително уточнявам, че количеството на посочените продукти е приблизително, тъй като приготвих тортата "на око" и измислях рецептата в движение.

Необходими продукти


За блата:
  • 200 г сурово кашу
  • 200 г сочни фурми
  • 20 г сурови слънчогледови семки
  • 1 пълна с.л. мед
За крема:
  • 2 банана
  • 3 с.л. домашно сладко от ягоди
  • 20 г чиа семена
  • 20-тина броя тъмни стафиди
За украсата:
  • 15 г неподсладени кокосови стърготини
  • тъмни стафиди
  • 1 ч.л. натурално какао

Начин на приготвяне

Блат: фурмите, кашуто, слънчогледовите семки и медът се смилат в блендер. Трябва да се получи лепкава смес, от която да се оформи стабилен блат. 

Крем: единият банан се пасира с малко вода и сладкото от ягоди*; другият банан се нарязва на кръгчета. Пасираната смес се разделя на 2 равни части - в едната се прибавят 20-те бр стафиди и се разбърква добре.

Сглобяване: блатът се разстила върху подноса за сервиране, като е важно да го оформите като гнездо - по средата ще се сложи кремът.
Върху него равномерно се поръсват семената от чиа. Изсипва се едната част от пасирания банан (тази с добавените стафиди). Отгоре се нареждат резенчетата банан, след което се слага и останалата половина от пасирания банан.
Поръсва се с кокосови стърготини, украсява се със стафиди.
За финал по ръба се минава с натурално какао (през сито).

*може да ползвате и друг вид сладко, да го изключите от рецептата или да импровизирате с друг продукт в крема (авокадо + какао, например).





Честит рожден ден, Пачо!
Бъди здрав! 

ПП: Казват, че тортата била уникално вкусна...
Добре де, казват, че тортата била най-вкусната, която са яли...
Коя съм аз, че да отричам? :) :) :)

И не, не съм смятала хранителното съдържание. Има си от всичко и го има по много!

Да ви е сладко! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар