събота, 29 октомври 2016 г.

Рецепти. Откритието на 2016-та: "Херцог"

Някои от вас може би знаят, а други сега ще разберат, но обичам да правя сурови бонбони.
И да ги ям, разбира се. :)



Нямам предварителни рецепти, нито черпя идеи от интернет. Представям си комбинациите от продукти в главата си, вдъхновена от нещо или просто така - докато пътувам в трамвая, докато правя кардио...

Ако нямам възможност да експериментирам веднага, си записвам идеята в тефтер, посветен на авторски рецепти.
В другия случай тичам бързо до любимото си квартално магазинче за ядки и сушени плодове и започвам да творя.

Суровите бонбони "Херцог" са кръстени на мой приятел, с когото се познаваме от форума на bb-team. Херцог Трън е неговото име там, а бонбоните бяха направени, за да му се отблагодаря за една услуга.

Обичам да благодаря по такъв начин, а съм сигурна, че той се приема добре от хората. :D

Но стига съм ви занимавала с излишни приказки.

Горещо препоръчвам рецептата, защото тя се превърна любима на всеки, който се "осмели" да я направи.

Необходимите продукти са:
  • кашу
  • фурми
  • кленов сироп/мед (или без допълнителна сладост, понеже фурмите са сладки)
  • чиа семена
  • натурално какао
  • разтворимо кафе
  • кокосови стърготини за овалване
Начинът на приготвяне е изключително лесен и може да го видите тук (заедно с точното тегло на продуктите).

И една жестока идея, която е дело на моята прекрасна приятелка Игличето (с която също се познаваме от въпросния форум... готино, а?): ако не ви се занимава да оформяте топчета и да ги овалвате в кокосови стърготини...
...вземете кухненско фолио, сложете сместа за бонбоните върху него, навийте на руло и оставете в камерата да се замрази. После режете, ядете и ревете! :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар