И да ги ям, разбира се. :)
Нямам предварителни рецепти, нито черпя идеи от интернет. Представям си комбинациите от продукти в главата си, вдъхновена от нещо или просто така - докато пътувам в трамвая, докато правя кардио...
Ако нямам възможност да експериментирам веднага, си записвам идеята в тефтер, посветен на авторски рецепти.
В другия случай тичам бързо до любимото си квартално магазинче за ядки и сушени плодове и започвам да творя.
Суровите бонбони "Херцог" са кръстени на мой приятел, с когото се познаваме от форума на bb-team. Херцог Трън е неговото име там, а бонбоните бяха направени, за да му се отблагодаря за една услуга.
Обичам да благодаря по такъв начин, а съм сигурна, че той се приема добре от хората. :D
Но стига съм ви занимавала с излишни приказки.
Горещо препоръчвам рецептата, защото тя се превърна любима на всеки, който се "осмели" да я направи.
Необходимите продукти са:
- кашу
- фурми
- кленов сироп/мед (или без допълнителна сладост, понеже фурмите са сладки)
- чиа семена
- натурално какао
- разтворимо кафе
- кокосови стърготини за овалване
Начинът на приготвяне е изключително лесен и може да го видите тук (заедно с точното тегло на продуктите).
И една жестока идея, която е дело на моята прекрасна приятелка Игличето (с която също се познаваме от въпросния форум... готино, а?): ако не ви се занимава да оформяте топчета и да ги овалвате в кокосови стърготини...
...вземете кухненско фолио, сложете сместа за бонбоните върху него, навийте на руло и оставете в камерата да се замрази. После режете, ядете и ревете! :D
Няма коментари:
Публикуване на коментар