Изваждането на пилето след изпичане беше доста ефектен процес.
Реших да опитам и аз!
И чудо - получи се :)
Необходими продукти
- 1 цяло пиле (би било много хубаво, ако си намерите домашна кокошка - със сигурност вкус и качество ще са ненадминати)
- 2, 5 пакета морска сол
- 3 цели сурови яйца
- щипка босилек
- 2 щипки сушена мащерка
- 30 мл зехтин
- 1 лимон
Начин на приготвяне
- Изсипете морската сол в голяма купа и добавете суровите яйца. Разбъркайте добре.
- Вземете тава и сложете малко от солта на дъното (като постелка)
- Сложете пилето отгоре.
- Смесете босилека и мащерката, добавете зехтин. С получената смес намажете пилето.
Нарежете лимона на кръгчета и сложете няколко както върху пилето, така и вътре в него (вътре също може да сложите от подправките). - Покрийте пилето с останалата морска сол, така че да не се вижда от никъде.
Да се получи нещо като "иглу" без вход :) - Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 2,5 часа на същата температура.
- Извадете тавата и се пригответе за разчупването на морската сол.
Тя ще бъде твърда, а пилето отдолу - много горещо.
Джейми го прави с връх на вилица или лъжица, но на мен ми трябваше нещо по-солидно.
Добре, че в момента на разчупването Росен се прибра, та ми помогна в мисията "Да извадим пилето от морската сол"
Да ви е вкусно!!!
Много хора биха се зачудили дали пилето, приготвено по този начин не е прекалено солено.
Същото нещо се питах и аз, преди да опитам.
Оказа се, че месото си взема колкото му е нужно.
Благодарение на спойката с яйцата, морската сол става на здрава коричка след изпичането.
А когато я разбием, виждаме, че нищо не е здраво залепнало по пилето :)
Същото нещо се питах и аз, преди да опитам.
Оказа се, че месото си взема колкото му е нужно.
Благодарение на спойката с яйцата, морската сол става на здрава коричка след изпичането.
А когато я разбием, виждаме, че нищо не е здраво залепнало по пилето :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар