събота, 13 декември 2014 г.

Рецепти. Билдърският качамак на Роско и Рони

Последният ни експеримент в кухнята беше свързан с качамак.
Решихме, обаче, да го направим по наш вкус и разбирания.
По-точно, това беше изцяло инициатива на Росен :) Аз взех роля на дегустатор...

Необходими продукти


  • 400 гр царевично брашно
  • 400 гр кокосово мляко
  • 90 мл олио от гроздови семки
  • сол
  • чесън на прах
Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера с вода (около литър и половина - два).
Когато водата заври, добавете царевичното брашно (заедно със сол и чесън на прах). Бъркайте непрекъснато, докато получите гъста и хомогенна смес.

Свалете от котлона и добавете кокосовото мляко и олиото. Разбъркайте добре.

Става изключително бързо и лесно, а вкусът е много приятен.
Разбира се, ако ядете млечни продукти, може да добавите още съставки. Всичко е въпрос на личен избор и предпочитания.

Съжалявам, че нямам снимка, която да приложа. Обещавам да добавя един ден.
Просто... докато се усетя, качамакът свърши :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар