вторник, 14 октомври 2014 г.

Рецепти. Салата с пиле, гъби, моркови и лук

Днешната рецепта е за една салата, която всъщност съвсем спокойно може да бъде основно ястие.

Необходими продукти

  • 300 гр готово за консумация месо по избор (аз използвах печени пилешки бутчета)
  • 200 гр моркови
  • 500 гр гъби
  • 1 глава стар лук
  • 2 щипки ситно нарязан пресен магданоз
  • морска сол
  • черен пипер
  • кимион
  • 30 мл зехтин

Начин на приготвяне

Гъбите, морковите и лука се нарязват и задушават до пълното им омекване.
Месото се накъсва на ситно и се прибавя към зеленчуците, още докато са на огъня.
Разбъркват се за 1-2 минути.

Изсипете всичко в дълбока купа и подправете с магданоза, солта, черния пипер, кимиона и зехтина.

Украсете със свеж магданоз.

Да ви е вкусно!:)


Няма коментари:

Публикуване на коментар