вторник, 21 октомври 2014 г.

Рецепти. Яйчени хапки

Много обичам яйца!
Под всякаква форма - на омлет, бъркани, варени, в салати, самостоятелно и т.н.
Признавам, че в 90% от случаите бих яла яйца под формата на сладък омлет.

Но това не значи, че пренебрегвам и солените.

Днешната рецепта е за малки яйчени хапки, които приготвих преди повече от година (тогава консумирах малко млечни продукти под формата на извара или сирене).

Необходими продукти

  • 10 яйца (размер M)
  • 50 гр извара
  • 10 мл зехтин
  • сол
  • шарена сол
  • 4-5 маслини
  • щипка магданоз
  • половин настърган морков

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват до желаната готовност. По-добре е жълтъците да не бъдат много твърди.
Разрязват се на две половини по дължина, след което жълтъците се изваждат.
Пасирайте жълтъците, изварата, зехтина и овкусете със сол и шарена сол. Ако е необходимо, прибавете малко вода за постигане на желана гъстота.
Вземете голяма чиния и наредете половинките яйца в кръгче. Във всяко сложете по 1 лъжица от получената смес, а отгоре поръсете с магданоз, нарязани маслини и морков.

Бързо, лесно и ефектно :)
Да ви е вкусно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар