Но в забързаното ни ежедневие - това си е плюс.
Отново рецептата е диетична и с ниско съдържание на въглехидрати (идващи от зеленчуците).
Необходими продукти:
За плънката:
- глава лук (100 гр)
- гъби (100 гр)
- кисели краставички (100 гр)
- доматено пюре - 3 суп. лъжици
- щипка сол
- черен пипер
- 3 щипки пресен магданоз
- телешко мляно месо (1 кг)
- 2 щипки сол
- черен пипер
- червен пипер
- млян кориандър
- кимион
- шарена сол
- чубрица
- Нарязвате лука и гъбите и ги задушавате заедно със сол, черен пипер. Когато поомекнат, прибавяте и нарязаните кисели краставички, доматеното пюре и пресния магданоз. Задушете за още 5 мин.
- Омесвате мляното месо заедно със солта, черен и червен пипер, малко млян кориандър, кимион, шарена сол, чубрица.
- Разделете каймата на колкото порции желаете да ви бъде месото - спрямо хранителния режим и личните предпочитания (при мен - 8 бр. по 125 гр). Направете топки, сплескайте ги, сложете малко от плънката в средата. Завийте добре.
- Наредете кюфтетата в леко намазнена тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна - за около 40-45 мин.
БОН АПЕТИ!!!
Забележки: хубаво е, ако имате домашно доматено пюре. Но дори и да е купешко - количеството е малко. Просто следете съдържанието на етикета. В мрежата има и хубави пюрета, без захар.
Ако желаете да направите рецептата малко "по-така" :), може да сложите в плънката и 2 нарязани на ситно сварени яйца.
Хранителен състав на цялото количество:
1170 ккал, 128.64 гр белт., 22.58 гр въгл., 18.25 гр мазнини
За една порция (125 гр):
146.25 ккал, 27.33 гр белт., 2.82 гр въгл., 2.3 гр мазнини
Няма коментари:
Публикуване на коментар