Напротив, стига да фантазираш и експериментираш.
Една от любимите ми рецепти е за пица от месо.
Тя е подходяща за хората, които са на ниско-въглехидратни режими.
Достатъчно хранителна е и може да се приема по всяко време.
Обикновено я правя в голямо количество, за да може да ядем и двамата с Росен.
Необходими продукти (за 10 порции):
1.5 кг смляно телешко и свинско месо в съотношение 60:40
4-5 кисели краставички
200 гр гъби (използвам печурки)
2 моркова
1 голяма глава лук
2 с.л. доматено пюре
100 гр кашкавал
сол, черен пипер, червен пипер (и други подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
- Каймата се овкусява добре и се разделя на две равни части.
- Първата част се разстила върху леко намазнена тава.
- Морковите, гъбите и лука се нарязват и задушават. Към тях се прибавя доматеното пюре и подправките.
- Върху вече покритата с един пласт кайма тава, се нареждат киселите краставички и задушените моркови, гъби и лук.
- Отгоре се разстила втората част от каймата, така че да покрие хубаво плънката
- Поръсва се с настъргания кашкавал (по желание може да се добавят и маслини)
- Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до кулинарна готовност (35-40мин)
БОН АПЕТИ!!!
Хранителен състав на цялото количество:
2918 ккал; 339 гр белтъчини; 155 гр мазнини; 37 гр въглехидрати (които идват от зеленчуците).
Хранителен състав за една порция:
292 ккал; 33,9 гр белтъчини; 15,5 гр мазнини; 3,7 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар