сряда, 5 ноември 2014 г.

Рецепти. Ябълковият пай на бодибилдърите

Имам удоволствието да ви представя една от най-вкусните ни (по мое мнение) рецепти.

Виновник за идеята е изцяло моят прекрасен Росен, който не спира да измисля разновидности на рецепти, пригодени за нашите разбирания и начин на живот.

Ябълковият ни пай е чудесна храна за зареждане след тренировка (а и не само).
Той не съдържа глутен и лактоза, но не отстъпва по вкус на нито един друг пай! :)

Необходими продукти

  • 500 гр царевично брашно
  • 400 мл кокосова сметана
  • 60 мл олио от гроздови семки/ или оризово олио
  • 5 зелени ябълки, сорт Грени Смит
  • 2-3 с.л. канела
  • течна стевия на вкус
  • 1 ч.ч. топла вода
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. лимонена киселина на кристали
Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса.

Обелете и настържете ябълките.

В голям съд смесете: брашното, кокосовата сметана, ябълките, канелата, олиото.
Разбъркайте до хомогенна смес, а ако е необходимо - прибавете бавно водата, която да помогне за нужната гъстота.
Време е за стевията - сложете я, но не забравяйте да бъркате и да опитвате сместа, за да уцелите желаната сладост.
Накрая добавете содата, разбъркайте добре отново и прибавете лимонената киселина.
Последното разбъркване на сместа да е по-плавно, за да не загубите ефекта от реакцията между содата и киселината. Сместа трябва да стане пухкава.

Изсипете я в намазнена тава (хубаво е да сложите тавата във фурната, 5 минути преди да изсипете "тестото") и я изпечете на 180 градуса до достигане на кулинарна готовност (45-50 минути; проверявайте с клечка за зъби).

Паят е вкусен, ароматен, пухкав и определено искам още!

Споделете с мен резултатите, ако решите да опитате и вие от този пай, нападнат от културисти :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар