Културистични сандвичета
УУПС! Имах предвид - КАРФИОЛИСТИЧНИ сандвичета
Защо културистични?
Защото в основата си тези сандвичета съдържат оризовки, а оризовките са любима храна на бодибилдърите.
Поне на повечето.
Поне по мои наблюдения.
Поне на повечето.
Поне по мои наблюдения.
Защото нямат нужда от приготовление - купуваш и ядеш. Защото са вкусни, лесни за пренасяне и източник на чудесни въглехидрати за зареждане.
Защото се предлагат и без сол, а нямат и водно съдържание - идеален вариант за зареждане след кантара на състезанията.
Защото се предлагат и без сол, а нямат и водно съдържание - идеален вариант за зареждане след кантара на състезанията.
Защото са като пуканки и вървят с най-различни комбинации.
Днес ще ви покажа една от тях, която открих съвсем случайно - чудейки се как да си разнообразя закуската.
В този ден имах приготвено пилешко бон филе (предварително запечено във фурна със сол и червен пипер) и сварен на пара карфиол.
Имах и пакетче оризовки.
Решено - ще се въртят сандвичета.
Необходими продукти
- месо по избор (предварително минало през термична обработка - изпечено, сварено и т.н.);
- 300 гр предварително сварен на пара карфиол (това количество карфиол стига за 5 бр сандвичи);
- 30 мл оризово олио;
- 6 бр оризовки (екструдиран ориз);
- сол;
- червен пипер;
Начин на приготвяне
Много лесни!
Много бързи!
Неочаквано приятна комбинация:)
- Смачкайте сварения карфиол заедно с оризовото олио, сол и червен пипер на вкус. Още по-добре е, ако го пасирате до хомогенна смес;
- Нарежете на тънки ивици месото;
- Сложете върху една оризовка малко от карфиолената смес, след което подредете отгоре ивиците месо;
- Захлупете с втора оризовка - сандвичът е готов :) Насладете му се!
Аз се заситих от 3 бр сандвичи. Това са 6 бр оризовки - около 40 гр въглехидрати (зависи от грамажа на самата оризовка).
Оризовките са хрупкави, лесно се трошат. Ето защо не е удачно да ядете сандвичите, докато вървите.
Насладете им се над чиния :)
Насладете им се над чиния :)
Да ви е вкусно!
И споделете впечатления.
Няма коментари:
Публикуване на коментар