Бяха, защото реших да спра храните, съдържащи глутен.
Овесените ядки съдържат белтък, който по структура наподобява глутена и може да предизвика подобни реакции при хората, имащи непоносимост към него.
Спрях ги, но не съм забравила вкуса им и вариациите за приготвянето им.
Не всичко опира до каша от накиснати овесени ядки и малко мляко :)
"Бъркочи"
под това име се слагат всякакви вариации на овесени каши с добавки според вкуса. Ще изброя моите любими комбинации и се надявам някоя от тях да ви хареса.- Сварени овесени ядки с различни добавки: за една порция слагате около 200 мл вода на котлона. Добавяте 100-120 гр фини овесени ядки и бъркате непрекъснато, докато всичко се сгъсти. Свалете ги от котлона и ги овкусете по ваш вкус. За подсладител използвам стевия. Добавям кокосови стърготини и канела.
- Втори вариант: към сварените и подсладени овесени ядки добавяте предварително накиснати годжи бери.
- Трети вариант: към сварените и оставени да изстинат на стайна температура ядки, добавяте доза протеин (предпочитам вкус на шоколад)
- Четвърти вариант: сварени овесени ядки + маково семе + сусам + стевия + канела
"Овески"
Тук слагам всякакви бисквитки, курабийки, мъфини и т.н.
- сладки овески - много лесни и много вкусни :)
- соленки - по принцип подслаждам овесените ядки, но този експеримент стана много успешен :)
Палачинки
Кой е казал, че палачинките не могат да бъдат здравословни? Могат - и още как!
Стига да си ги направите у вас и да внимавате за използваните продукти :)
Стига да си ги направите у вас и да внимавате за използваните продукти :)
Сложете в блендера фини овесени ядки (200г), яйца (2 бр L), вода (или прясно мляко, ако консумирате) до получаване на желаната гъстота, стевия, канела, ванилия.
Пасирайте добре и се захванете с направата на вкусни палачинки.
Не забрвавяйте, че за да станат добре, тиганът трябва да е добре нагорещен.
Пасирайте добре и се захванете с направата на вкусни палачинки.
Не забрвавяйте, че за да станат добре, тиганът трябва да е добре нагорещен.
Използвам такъв, за който не е нужно много мазнина.
А за пълнеж???
Протеин :))) А ако искате по-калорична бомба - забъркайте доза протеин с фъстъчено масло.
Но трябва наистина да сте си заслужили комбинацията от въглехидратите от овесените ядки и мазнините от фъстъченото масло :)
Но трябва наистина да сте си заслужили комбинацията от въглехидратите от овесените ядки и мазнините от фъстъченото масло :)
Творете в кухнята и да ви е овесно :))))) (вкусно) !
Може да се възползвате от процента ми за отстъпка (5%) в магазина на bb-team с промо код VRNK.
Там ще намерите и стевия, и протеин.
Там ще намерите и стевия, и протеин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар