петък, 20 юни 2014 г.

Хранене. Закуската на Рони

Много често са ме питали как е възможно да ям свинско със зеле за закуска, или пък риба с ориз и т.н.
Никога не съм имала проблеми с това!
Събуждам се гладна и отивам да се наслаждавам на приготвената от предния ден храна :)

Реших да покажа закуската си за 4 поредни дни. В картинки, за да видите, че никак не съм за жалене :)

Има много теории за това дали е хубаво да се ядат въглехидрати на закуска. Има много теории за това дали изобщо трябва да се закусва.
Има различни режими, различни мнения.
Експериментирала съм много, дори в момента го правя.

Спазвам следните неща по отношение на храненето си:
- в продължение на 4 дни приемам 4 вида източници на белтъци, мазнини, въглехидрати, фибри;
- без млечни;
- без глутен;
- 2 пъти седмично плодове;
- 6 пъти хранене през 3 часа;
- много зеленчуци;

По отношение на закуската:
- най-стабилното хапване и единственото, в което приемам въглехидрати (като изключим дните с плодове след тренировка);
- след закуската имам няколко часа водна аеробика;
- тренировката ми с тежести е или 4, или 7 часа след закуската. Преди тази тренировка имам второ хранене, но без въглехидрати;
- всъщност нямам закуска, а първо хранене, второ хранене..... :) :) :)

Чувствам се добре така. Имам енергия за 3 поредни часа на басейна, но не съм "заспала" за тренировката с тежести.
Цялостният ми прием на въглехидрати е силно намален в сравнение с период преди година-две.
Благодарение на разнообразието в храните; изключването на тези, към които се изследвах за непоносимост (чрез кръвен тест); контролиране на мазнините (в някои дни ям много - тахан, но на следващите балансирам); намаляване на общото количество месо дневно (от 700 на 500 г), за 6 месеца свалих 6 кг.

А сега, да преминем към картинки:
ЗАКУСКАТА НА РОНИ в четири дни





2 коментара:

  1. Здравей, Вероника :)
    От доста време ти следя както блога така и профила в bb-team. Мога да кажа ,че много неща научих от теб и искам да ти пожелая продължавай все така напред :)

    Можеш ли да споделиш как си правиш царевичния кекс и в какви рецепти използваш елдата/гречка?

    Поздрави
    Адриана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Адриана :)
      Благодаря за пожеланията и милите думи! Радвам се, че съм полезна на някой :)

      Царевичният кекс най-често е от тази рецепта: http://www.bb-team.org/recipes/4862_sladak-keks-ot-carevichno-brashno-i-kokosovo-mlyako
      А гречката: сварена, след което добавям авокадо; или - сварена и задушена в йенско стъкло, заедно с гъби и моркови; хубава е и с нарязани на ситно маслини. Това са солените варианти.
      А ако я искам сладка - стевия + какао :)

      Изтриване